Velikonoční menu: recept na podbřišek v rajčatovo-hořčičné marinádě

Foto: z otevřených zdrojů

Doporučujeme vzít na vědomí recept na podbřišek v rajčatovo-hořčičné marinádě.

Aromatický pečený podbřišek s pikantní chutí je hitem každé slavnostní tabule. Doporučujeme vám vzít na vědomí recept na podbřišek v rajčatovo-hořčičné marinádě. Tento pokrm nenechá nikoho lhostejným, zejména na konci půstu. O svůj recept na tento pokrm se podělila kuchařská blogerka Yulia Simonchuk.

Podbřišek v rajčatovo-hořčičné omáčce

Složení:

  • podbřišek / kýta – 1,5-2 kg;
  • rajčatový protlak – 70 g;
  • silná hořčice – 1 polévková lžíce. l;
  • paprika – 1 polévková lžíce;
  • sůl – 1,5 lžičky;
  • mletý černý pepř – 1 lžička;
  • koriandr – 1 lžička;
  • koření na vepřové maso/salát/maso – 1 polévková lžíce;
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
  • česnek – 2-3 stroužky.

Příprava:

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V hluboké míse smícháme koření na vepřové maso, papriku, sůl, pepř, koriandr, hořčici a rajčatový protlak. Přidáme rostlinný olej a vše důkladně promícháme.
  2. Do podbřišku uděláme hluboké zářezy, do kterých vložíme nasekaný česnek. Celý kus potřete marinádou, zabalte do dvou vrstev fólie a dejte na noc do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 170 stupňů a pošlete maso péct asi na dvě hodiny. Poté alobal odstraníme, spodní část břicha potřeme zbytkem marinády a pošleme do trouby na dalších 10 minut.
  4. Při podávání maso nakrájejte na porce.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová