Doporučujeme vzít na vědomí recept na podbřišek v rajčatovo-hořčičné marinádě.
Aromatický pečený podbřišek s pikantní chutí je hitem každé slavnostní tabule. Doporučujeme vám vzít na vědomí recept na podbřišek v rajčatovo-hořčičné marinádě. Tento pokrm nenechá nikoho lhostejným, zejména na konci půstu. O svůj recept na tento pokrm se podělila kuchařská blogerka Yulia Simonchuk.
Podbřišek v rajčatovo-hořčičné omáčce
Složení:
- podbřišek / kýta – 1,5-2 kg;
- rajčatový protlak – 70 g;
- silná hořčice – 1 polévková lžíce. l;
- paprika – 1 polévková lžíce;
- sůl – 1,5 lžičky;
- mletý černý pepř – 1 lžička;
- koriandr – 1 lžička;
- koření na vepřové maso/salát/maso – 1 polévková lžíce;
- rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
- česnek – 2-3 stroužky.
Příprava:
- Nejprve si připravíme marinádu. V hluboké míse smícháme koření na vepřové maso, papriku, sůl, pepř, koriandr, hořčici a rajčatový protlak. Přidáme rostlinný olej a vše důkladně promícháme.
- Do podbřišku uděláme hluboké zářezy, do kterých vložíme nasekaný česnek. Celý kus potřete marinádou, zabalte do dvou vrstev fólie a dejte na noc do lednice.
- Předehřejte troubu na 170 stupňů a pošlete maso péct asi na dvě hodiny. Poté alobal odstraníme, spodní část břicha potřeme zbytkem marinády a pošleme do trouby na dalších 10 minut.
- Při podávání maso nakrájejte na porce.