Jak připravit omáčku z červené řepy

Foto: z otevřených zdrojů

Pokrm je pikantní a velmi křehký.

Jedná se o neobvyklou hustou omáčku, kterou lze podávat k rybám, masu nebo špagetám. Pokrm je pikantní a velmi jemný.

Recept

Složení:

  • nakládaná okurka 1 ks
  • červená řepa 1 ks.
  • Francouzská hořčice 1 lžička.
  • zakysaná smetana 2 polévkové lžíce.
  • česnek 1 stroužek
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Řepu zabalte do alobalu a pečte 50 minut při 190 stupních. Nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Nakrájejte červenou řepu, okurku a oloupaný česnek na libovolně tvarované kousky.
  3. Vložíme do mísy mixéru, přidáme hořčici, zakysanou smetanu, mletý černý pepř a sůl. Rozmixujte mixérem dohladka.

Tipy:

  • Červenou řepu lze vařit.
  • Místo zakysané smetany lze použít bílý jogurt.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová