Pokrm je pikantní a velmi křehký.
Jedná se o neobvyklou hustou omáčku, kterou lze podávat k rybám, masu nebo špagetám. Pokrm je pikantní a velmi jemný.
Recept
Složení:
- nakládaná okurka 1 ks
- červená řepa 1 ks.
- Francouzská hořčice 1 lžička.
- zakysaná smetana 2 polévkové lžíce.
- česnek 1 stroužek
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Řepu zabalte do alobalu a pečte 50 minut při 190 stupních. Nechte vychladnout a oloupejte.
- Nakrájejte červenou řepu, okurku a oloupaný česnek na libovolně tvarované kousky.
- Vložíme do mísy mixéru, přidáme hořčici, zakysanou smetanu, mletý černý pepř a sůl. Rozmixujte mixérem dohladka.
Tipy:
- Červenou řepu lze vařit.
- Místo zakysané smetany lze použít bílý jogurt.