Foto: z veřejných zdrojů
Produkty, které musí být v jídelníčku každého, kdo se chce zbavit nadbytečných kilogramů bez poškození zdraví, jsou jmenovány.
Hubnutí není jen o odmítání jídla, ale také o správném výběru potravin. Byly jmenovány produkty, které musí být v jídelníčku každého, kdo se chce zbavit přebytečných kilogramů bez újmy na zdraví. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na stránku Instgaram odborníka na výživu a trenéra Jurije Popka.
Co jíst při hubnutí
Bílkovinné produkty
Podle odborníka do této kategorie patří ryby, maso a drůbež. Důležité je vybírat tyto výrobky s nízkým podílem tuku. Mají málo kalorií, maximum bílkovin a mají velký vliv na pocit sytosti. Také norma bílkovin je při hubnutí velmi důležitá, abyste nepřišli o svaly.
Brambory
V ideálním případě by se měly vařit nebo péct ve slupce a uchovávat v chladu. Brambory jsou také velmi syté a pomáhají zabránit přejídání.
Ovoce a zelenina
Jakákoli zelenina, zelenina, listové saláty a ovoce jsou při hubnutí také nezbytnou součástí jídelníčku.
„Velký objem znamená sytost. Jsou nízkokalorické a mají vlákninu, která prospívá trávicímu traktu,“ dodala odbornice na výživu.
Mňamky
Odborník také radí nezapomínat na dobroty. Měly by tvořit 20 procent vašeho jídelníčku, abyste se „cítili dobře a neměli žádné výpadky“.
Jakým potravinám se vyhnout
Chcete-li účinně zhubnout, měli byste se těmto potravinám vyhnout (nebo je omezit na minimum):
- bílé pečivo a další rafinované sacharidy – bílá rýže, těstoviny z bílé mouky, pečivo. Rychle zvyšují hladinu cukru v krvi a přispívají k přibývání na váze.
- Rychlé občerstvení a smažená jídla – hranolky, nugety, pizza, hamburgery. Obvykle mají vysoký obsah kalorií, tuku a soli.
- Zpracované maso a uzeniny – párky, salámy, slanina. Často obsahují nezdravé tuky, sůl a konzervační látky.
- Sladké nápoje a džusy z obalů – limonády, energetické nápoje, džusy z obalů. Hodně cukru, málo živin
- Alkohol – má vysoký obsah kalorií a může zpomalovat metabolismus. Snižuje také kontrolu chuti k jídlu
- Mléčné výrobky s vysokým obsahem tuku – např. tučná zakysaná smetana, smetana, některé sýry. Můžete si vybrat netučné nebo nízkotučné alternativy.