Příprava je velmi snadná a výsledek je neuvěřitelný.
Smažená ryba v „kabátku“ ze zeleniny a ananasu je pokrm, který je ideální pro postní menu. Jeho příprava je velmi snadná a výsledek je neuvěřitelný. O svůj recept se podělila kuchařka Victoria.
Ryba se zeleninou a ananasem
Složení:
- filet ze štikozubce;
- sůl, pepř, koření na ryby;
- sklenice vody;
- mouka a vejce na obalení;
- olej na smažení;
- velká cibule – 1 ks;
- velká červená paprika – 1 ks;
- ananasy v konzervě – 1 plechovka;
- kečup – 250 gr;
- majonéza – 200 g;
- bobkový list.
Příprava:
- Filet ze štikozubce nakrájíme na malé kousky, vložíme do hluboké mísy, osolíme, opepříme, přidáme koření a promícháme. Zalijeme sklenicí vody, znovu promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 1-2 hodiny marinovat v lednici.
- Rybu obalíme v mouce a vejcích a smažíme na rozehřáté pánvi na rostlinném oleji z obou stran, dokud není hotová.
- V jiné pánvi smícháme na kostičky nakrájenou cibuli, sladkou červenou papriku, ananas, ananasovou šťávu, majonézu, kečup a bobkový list. Vše dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina a ananasy nezměknou.
- Do formy vložíme vrstvu dušené zeleniny a na ni kuličku smažené ryby. Vrstvy střídejte, dokud vám nedojdou ingredience. Když vše vychladne, pošlete formu s rybou na noc do lednice, aby vše nasáklo.