Ideální pro půst: recept na ryby se zeleninou a ananasem

Foto: z otevřených zdrojů

Příprava je velmi snadná a výsledek je neuvěřitelný.

Smažená ryba v „kabátku“ ze zeleniny a ananasu je pokrm, který je ideální pro postní menu. Jeho příprava je velmi snadná a výsledek je neuvěřitelný. O svůj recept se podělila kuchařka Victoria.

Ryba se zeleninou a ananasem

Složení:

  • filet ze štikozubce;
  • sůl, pepř, koření na ryby;
  • sklenice vody;
  • mouka a vejce na obalení;
  • olej na smažení;
  • velká cibule – 1 ks;
  • velká červená paprika – 1 ks;
  • ananasy v konzervě – 1 plechovka;
  • kečup – 250 gr;
  • majonéza – 200 g;
  • bobkový list.

Příprava:

  1. Filet ze štikozubce nakrájíme na malé kousky, vložíme do hluboké mísy, osolíme, opepříme, přidáme koření a promícháme. Zalijeme sklenicí vody, znovu promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 1-2 hodiny marinovat v lednici.
  2. Rybu obalíme v mouce a vejcích a smažíme na rozehřáté pánvi na rostlinném oleji z obou stran, dokud není hotová.
  3. V jiné pánvi smícháme na kostičky nakrájenou cibuli, sladkou červenou papriku, ananas, ananasovou šťávu, majonézu, kečup a bobkový list. Vše dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina a ananasy nezměknou.
  4. Do formy vložíme vrstvu dušené zeleniny a na ni kuličku smažené ryby. Vrstvy střídejte, dokud vám nedojdou ingredience. Když vše vychladne, pošlete formu s rybou na noc do lednice, aby vše nasáklo.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová