K přípravě pokrmu je vhodné jakékoliv rybí filé: štikozubec, treska, pollock.
Ryba je šťavnatá, křehká a s křupavou pita kůrkou. Rybí filé s měkkým sýrem a bylinkami zabalíme do trojúhelníčků a zapečeme v troubě.
Recept
Složení:
- Arménský lavaš 1 balení
- filet z tresky obecné 300 g
- měkký sýr 200 g
- čerstvý kopr 15 g
- vaječný žloutek 1 ks.
- mletý černý pepř
- sůl
- sezam
Příprava:
- Mátu opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na malé kostičky, opepřete, osolte.
- Kopr opláchneme, osušíme a spojíme s měkkým sýrem, promícháme.
- Pitu nakrájíme na proužky (aby vznikla obálka), sýrovou směs položíme těsně k okraji proužku do tvaru trojúhelníku, na něj položíme rybu, srolujeme, potřeme vejcem, posypeme sezamem a položíme na plech vyložený pergamenem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30-35 minut.