Máta pečená v lavaši: recept na originální svačinu

Foto: z otevřených zdrojů

K přípravě pokrmu je vhodné jakékoliv rybí filé: štikozubec, treska, pollock.

Ryba je šťavnatá, křehká a s křupavou pita kůrkou. Rybí filé s měkkým sýrem a bylinkami zabalíme do trojúhelníčků a zapečeme v troubě.

Recept

Složení:

  • Arménský lavaš 1 balení
  • filet z tresky obecné 300 g
  • měkký sýr 200 g
  • čerstvý kopr 15 g
  • vaječný žloutek 1 ks.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • sezam

Příprava:

  1. Mátu opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na malé kostičky, opepřete, osolte.
  2. Kopr opláchneme, osušíme a spojíme s měkkým sýrem, promícháme.
  3. Pitu nakrájíme na proužky (aby vznikla obálka), sýrovou směs položíme těsně k okraji proužku do tvaru trojúhelníku, na něj položíme rybu, srolujeme, potřeme vejcem, posypeme sezamem a položíme na plech vyložený pergamenem.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30-35 minut.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová