Pouhé dvě ingredience: jak doma naložit lahodnou makrelu

Foto: z otevřených zdrojů

Toto je skvělý předkrm pro rychlou svačinu

Doma nasolená makrela doplní postní menu i sváteční stůl. A je to také skvělá příprava na rychlou svačinu, protože si můžete předem připravit několik kousků a vyndat z mrazáku podle libosti a potřeby. Kulinářská blogerka Kateřina Movčanová nám prozradí, jak makrelu správně nasolit.

Nakládané makrely

Složení:

  • středně velká makrela – 1 ks;
  • česnek – 4 stroužky;
  • sůl – 1,5 lžičky;
  • cukr – 0,5 lžičky;
  • černý pepř – 0,5 lžičky.

Příprava:

  1. Makrelu dobře omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, odstraníme páteř a všechny kosti. Hlavní podmínkou je neproříznout hřbet, protože bez celé kůže nebudete moci rybu pěkně srolovat.
  2. V samostatné misce smíchejte sůl, cukr a pepř a touto směsí rybí filety dobře posypte. Navrch položte česnek nakrájený na tenké plátky.
  3. Makrelu srolujte do pevné rolády, pevně ji zabalte do potravinové fólie a pošlete na 2-3 hodiny do lednice, poté ji alespoň na 24 hodin přendejte do mrazáku.
  4. Před krájením a podáváním rybu vyjměte z mrazáku a nechte ji 15-20 minut prohřát při pokojové teplotě. Bude o něco měkčí a bude se lépe krájet.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová