Korejská ryba Hae: recept na pikantní předkrm

Foto: z otevřených zdrojů

Slaný korejský předkrm ideální na slavnostní stůl

Pokud máte rádi pikantní a pikantní rybí pokrmy, pak je tento recept určen právě vám. Tato korejská pochoutka se připravuje z čerstvých ryb s několika malými kostmi: candáta, pstruha nebo kapra.

Stačí nakrájet rybu, zeleninu, přidat koření a poslat ji marinovat. Tato pikantní korejská svačinka se bude skvěle hodit na slavnostní stůl.

Recept

Složení:

  • Candát obecný (filet) 500 g
  • cibule 200 g
  • mrkev 100 g
  • octová esence 70% 1 polévková lžíce.
  • voda 3 polévkové lžíce.
  • česnek 4 stroužky
  • mletá červená paprika 1 lžička.
  • mletý koriandr 1 lžička.
  • mletý černý pepř 0,5 lžičky.
  • cukr 1 lžička.
  • sůl
  • rostlinný olej

Příprava:

  1. Rybu očistěte, vykuchejte, omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Filety oddělte a nakrájejte na plátky silné 1,5-2 cm, vložte do nádoby a zalijte vodou zředěnou octovou esencí.
  3. Přikryjeme pokličkou a necháme marinovat při pokojové teplotě dvě hodiny.
  4. Oloupejte cibuli, mrkev a česnek.
  5. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev nastrouhejte na hrubém korejském struhadle, česnek nasekejte najemno.
  6. Tekutinu z ryb scedíme a přidáme cibuli, mrkev, česnek, cukr, mletou červenou papriku, koriandr, mletý černý pepř, sůl, zalijeme rostlinným olejem a promícháme.
  7. Rybu vložíme do mísy, přikryjeme a pošleme na 5-6 hodin marinovat do lednice.

Tipy:

  • Rybu nechte nejlépe přes noc marinovat.
  • Pokud nemáte octovou esenci, přidejte stolní 9% ocet, šest polévkových lžic.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová