Slaný korejský předkrm ideální na slavnostní stůl
Pokud máte rádi pikantní a pikantní rybí pokrmy, pak je tento recept určen právě vám. Tato korejská pochoutka se připravuje z čerstvých ryb s několika malými kostmi: candáta, pstruha nebo kapra.
Stačí nakrájet rybu, zeleninu, přidat koření a poslat ji marinovat. Tato pikantní korejská svačinka se bude skvěle hodit na slavnostní stůl.
Recept
Složení:
- Candát obecný (filet) 500 g
- cibule 200 g
- mrkev 100 g
- octová esence 70% 1 polévková lžíce.
- voda 3 polévkové lžíce.
- česnek 4 stroužky
- mletá červená paprika 1 lžička.
- mletý koriandr 1 lžička.
- mletý černý pepř 0,5 lžičky.
- cukr 1 lžička.
- sůl
- rostlinný olej
Příprava:
- Rybu očistěte, vykuchejte, omyjte a osušte papírovou utěrkou.
- Filety oddělte a nakrájejte na plátky silné 1,5-2 cm, vložte do nádoby a zalijte vodou zředěnou octovou esencí.
- Přikryjeme pokličkou a necháme marinovat při pokojové teplotě dvě hodiny.
- Oloupejte cibuli, mrkev a česnek.
- Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev nastrouhejte na hrubém korejském struhadle, česnek nasekejte najemno.
- Tekutinu z ryb scedíme a přidáme cibuli, mrkev, česnek, cukr, mletou červenou papriku, koriandr, mletý černý pepř, sůl, zalijeme rostlinným olejem a promícháme.
- Rybu vložíme do mísy, přikryjeme a pošleme na 5-6 hodin marinovat do lednice.
Tipy:
- Rybu nechte nejlépe přes noc marinovat.
- Pokud nemáte octovou esenci, přidejte stolní 9% ocet, šest polévkových lžic.