Recept na fazolový salát z červené řepy

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud máte uvařenou červenou řepu, salát je hotový za pár minut.

Vydatný a zdravý salát z červené řepy s fazolemi bez majonézy, který lze připravit kdykoli během roku. Pokud máte uvařenou červenou řepu, salát je hotový za pár minut. Použijte vařené i konzervované fazole.

Recept

Složení:

  • červená řepa – 500 gr;
  • červené fazole v konzervě – 250 g;
  • česnek – 2 stroužky;
  • sůl;
  • bylinky (cibule, petržel).

Dresink:

  • sójová omáčka – 1 polévková lžíce;
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce;
  • mletý černý pepř;
  • olivový olej – 2 polévkové lžíce.

Příprava:

  1. Červenou řepu omyjte, zalijte horkou vodou a vařte na mírném ohni 60-70 minut.
  2. Scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky.
  3. Fazole z konzervy vyhoďte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  4. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  5. Na zálivku smíchejte sójovou omáčku, citronovou šťávu, mletý černý pepř a olivový olej a promíchejte.
  6. Do mísy vložte červenou řepu, fazole, česnek, přidejte zálivku, osolte a promíchejte.
  7. Při podávání salát posypeme nasekanou koprovou zeleninou a ozdobíme snítkou petrželky.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová