Tvorozhny Velikonoce „Fluffy“ v troubě: není třeba droždí ani hnětení

Foto: z otevřených zdrojů

Velmi chutné vanilkové Velikonoce z tvarohového těsta jsou směšně snadné na přípravu.

Velikonoční tvaroh pečený v troubě voní po vanilce a při každém soustu se rozplývá v ústech. S takovým lahodným dezertem budou Velikonoce 2025 dokonalé. K jeho přípravě nepotřebujete zkušenosti s těstem ani drahé suroviny.

Podrobně vám poradíme, jak připravit tvarohové Velikonoce v troubě – recept krok za krokem je srozumitelný i pro začátečníky. Dezert je žádoucí sníst ihned, protože nevydrží dlouho.

Lahodné tvarohové Velikonoce – recept v troubě

Pro chutné tvarohové Velikonoce je bezpodmínečně nutné vzít kvalitní suroviny. Můžete použít domácí tvaroh, ale musí být bez zápachu.

Ingredience: Tvarohový sýr s tvarohem, který se vyrábí z tvarohu, který je součástí tvarohového sýra, je vhodný pro přípravu tvarohového sýra:

  • tučný tvaroh – 600 g;
  • vejce – 3 ks;
  • zakysaná smetana (nejméně 20 % tuku) – 100 g;
  • máslo – 80 g;
  • cukr – 100 g;
  • kukuřičný škrob – 2 polévkové lžíce;
  • sultánky – 50 g;
  • citron – 1ks;
  • vanilkový cukr – 1 lžička;
  • špetka soli.

Budete také potřebovat kulatou formu na pečení, hluboký plech, pergamen a fólii.

Příprava:

  1. Tvaroh, zakysanou smetanu a vejce vyndejte z lednice předem, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Pak se v těstě nejlépe spojí. Také máslo rozmrazte, dokud není měkké.
  2. V hluboké míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, kukuřičný škrob a rozpuštěné máslo. Směs vyšlehejte mixérem do hladka nebo ji protřete sítem. V samostatné míse vyšlehejte vejce s obyčejným a vanilkovým cukrem do nadýchané bílé hmoty.
  3. Tvarohovou a vaječnou směs po částech jemně promíchejte, dokud nebude směs homogenní. Dělejte to pomalu, aby nepraskaly vzduchové bubliny a tvarohový koláč zůstal svěží. Vmíchejte sultánky, nastrouhanou citronovou kůru a další volitelné přísady (ořechy, kandované ovoce).
  4. Předehřejte troubu na 160 °C. Vnitřek formy na pečení vyložíme pergamenem a dno a boky zvenku obalíme několika vrstvami alobalu. Naplňte ji těstem. Formu vložte do plechu naplněného vodou.
  5. Upečený tvarohový velikonoční koláč pečeme přibližně 90-120 minut. Připravenost zkontrolujte špejlí – měla by zůstat suchá. Velikonoce necháme v troubě vychladnout. Poté ji vložte do lednice alespoň na 2 hodiny.
  6. V případě potřeby můžete na již připravené výrobky nanést velikonoční polevu nebo rozpuštěnou čokoládu. Poté pečivo podle chuti ozdobte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová