Rýže je křehká a maso šťavnaté
Recept pro ty, kteří mají rádi domácí jídlo bez starostí. Připravte si líný pilaf v rukávu, pomůže vám, když potřebujete připravit rychlý oběd nebo večeři.
Kuřecí maso, rýži, zeleninu, koření vložte do zapékacího rukávu a pošlete do trouby. Rýže bude křehká a maso šťavnaté.
Recept
Složení:
- kuřecí stehna (maso) 500 g
- rýže vařená v páře 280 g
- voda 400 ml
- cibule 1 ks.
- mrkev 2 ks
- česnek 3 stroužky
- koření na pilaf 1 polévková lžíce. l.
- kurkuma 0,5 lžičky.
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Kuřecí stehenní maso opláchněte a nakrájejte na malé kousky.
- Oloupejte cibuli, česnek a mrkev.
- Cibuli a česnek (tři stroužky) nakrájejte na malé kostičky, mrkev na slámky.
- Do mísy dejte maso, cibuli, mrkev, česnek, pilafové koření, kurkumu a rostlinný olej.
- Přidejte sůl, mletý černý pepř a promíchejte.
- Rýži dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
- Rukáv zavažte na jedné straně, vložte do něj rýži, pak maso a zeleninu, hlavičku česneku, zalijte teplou vodou a rukáv zavažte na druhé straně.
- Vložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 45 minut.
- Rozřízněte rukáv a položte pilaf na talíř.