Jak uvařit pilaf s kuřecím masem v rukávu

Foto: z otevřených zdrojů

Rýže je křehká a maso šťavnaté

Recept pro ty, kteří mají rádi domácí jídlo bez starostí. Připravte si líný pilaf v rukávu, pomůže vám, když potřebujete připravit rychlý oběd nebo večeři.

Kuřecí maso, rýži, zeleninu, koření vložte do zapékacího rukávu a pošlete do trouby. Rýže bude křehká a maso šťavnaté.

Recept

Složení:

  • kuřecí stehna (maso) 500 g
  • rýže vařená v páře 280 g
  • voda 400 ml
  • cibule 1 ks.
  • mrkev 2 ks
  • česnek 3 stroužky
  • koření na pilaf 1 polévková lžíce. l.
  • kurkuma 0,5 lžičky.
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Kuřecí stehenní maso opláchněte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Oloupejte cibuli, česnek a mrkev.
  3. Cibuli a česnek (tři stroužky) nakrájejte na malé kostičky, mrkev na slámky.
  4. Do mísy dejte maso, cibuli, mrkev, česnek, pilafové koření, kurkumu a rostlinný olej.
  5. Přidejte sůl, mletý černý pepř a promíchejte.
  6. Rýži dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
  7. Rukáv zavažte na jedné straně, vložte do něj rýži, pak maso a zeleninu, hlavičku česneku, zalijte teplou vodou a rukáv zavažte na druhé straně.
  8. Vložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 45 minut.
  9. Rozřízněte rukáv a položte pilaf na talíř.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová