Foto: z veřejných zdrojů
Mrkev zůstane dlouho šťavnatá, pokud znáte jeden trik.
Zkušení majitelé vědí – nejlepší způsob, jak udržet mrkev dlouho čerstvou, je zasypat ji zeminou nebo pískem. V této podobě může ležet celé měsíce a nezkazí se. A pokud potřebujete koupit omytou zeleninu? Pak se její trvanlivost zkrátí na několik dní.
Ale pokud znáte jeden trik, i oloupaná zelenina vydrží čerstvá déle než měsíc. V našem materiálu se dozvíte, jak nejlépe skladovat omytou mrkev s minimální námahou.
Jak skladovat mrkev v lednici po dobu několika týdnů
Jak správně skladovat mrkev, zjistil Express. Pokud omytou zeleninu jen vložíte do sáčku v lednici, po několika dnech změkne a seschne. Proto se čisté ovoce obvykle kupuje v malých porcích.
K tomu dochází v důsledku odpařování. Mrkev ztrácí vlhkost, měkne a stává se nechutnou. Nejlepší způsob, jak udržet mrkev šťavnatou, je tedy umožnit jí přístup k vodě a zároveň ji chránit před bakteriemi. Pomůže vám k tomu běžná 1-1,5litrová sklenice.
Díky této metodě zůstane i umytá kořenová zelenina dlouho čerstvá. Doma můžete uchovávat velké porce, aniž byste museli neustále chodit do obchodu.
Jak skladovat mrkev ve sklenici?
Jednoduše nakrájejte na stejně velké kousky, které se vejdou do nádoby. Zeleninu vložte do nádoby naplněné vodou až po vrch. V nádobě ponechte alespoň 5 mm volného místa.
Nádobu s mrkví přikryjte víčkem a umístěte ji do chladničky ke stěně. Doporučuje se měnit vodu v nádobě alespoň jednou týdně. Zelenina zůstane křupavá, jako by byla koupena včera. Stejným způsobem lze skladovat celer, ředkvičky, salát, pórek a pastinák.