Jak vyrobit domácí citronový likér

Foto: z otevřených zdrojů

Do likéru můžete přidat trochu čerstvého kořene zázvoru.

Citronový likér je domácí alternativou oblíbeného likéru Limoncello.

Nápoj je mírně sladký s příjemnou citrusovou chutí. Připravuje se louhováním citronové kůry ve vodce a sirupu.

Recept

Složení:

  • vodka 0,8 litru
  • citrony 4 ks
  • cukr 1 polévková lžíce.
  • voda 200 ml

Příprava:

  1. Citrony spařte vroucí vodou, opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
  2. Citrony oloupejte na jemném struhadle nebo škrabkou na zeleninu (bez bílé dužiny).
  3. Z oloupaných citronů vymačkejte šťávu a přeceďte ji přes kuchyňské sítko.
  4. Nalijte do třílitrové sklenice, přidejte kůru a zalijte vodkou, promíchejte a pevně uzavřete víčkem.
  5. Nechte louhovat 6-7 dní na tmavém místě při pokojové teplotě.
  6. Přeceďte přes gázu nebo sítko.
  7. V hrnci smíchejte cukr a vodu, přiveďte k varu a za stálého míchání a srážení vařte na mírném ohni pět minut, pak sirup zchlaďte a vlijte do citronového nálevu.
  8. Nalijte do lahví a likér nechte dva dny stát v chladu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová