Do likéru můžete přidat trochu čerstvého kořene zázvoru.
Citronový likér je domácí alternativou oblíbeného likéru Limoncello.
Nápoj je mírně sladký s příjemnou citrusovou chutí. Připravuje se louhováním citronové kůry ve vodce a sirupu.
Recept
Složení:
- vodka 0,8 litru
- citrony 4 ks
- cukr 1 polévková lžíce.
- voda 200 ml
Příprava:
- Citrony spařte vroucí vodou, opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Citrony oloupejte na jemném struhadle nebo škrabkou na zeleninu (bez bílé dužiny).
- Z oloupaných citronů vymačkejte šťávu a přeceďte ji přes kuchyňské sítko.
- Nalijte do třílitrové sklenice, přidejte kůru a zalijte vodkou, promíchejte a pevně uzavřete víčkem.
- Nechte louhovat 6-7 dní na tmavém místě při pokojové teplotě.
- Přeceďte přes gázu nebo sítko.
- V hrnci smíchejte cukr a vodu, přiveďte k varu a za stálého míchání a srážení vařte na mírném ohni pět minut, pak sirup zchlaďte a vlijte do citronového nálevu.
- Nalijte do lahví a likér nechte dva dny stát v chladu.