Recept na čokoládové sušenky

Foto: z veřejných zdrojů

Lahodné domácí pečivo z nejjednodušších a cenově dostupných surovin

Těsto se skládá z kakaa, másla, vajec, cukru, kvásku a mouky. Výsledné sušenky jsou křehké a mají čokoládovou příchuť.

Recept

Složení:

  • pšeničná mouka 130 g
  • kuřecí vejce 2 ks
  • máslo 60 g
  • cukr 140 g
  • kakaový prášek 50 g
  • kvásek 1 lžička.
  • vanilkový cukr 10 g
  • špetka soli
  • moučkový cukr

Příprava:

  1. V míse smíchejte měkké máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl. Promíchejte stěrkou do hladka.
  2. Přidejte vejce, prosáté kakao a znovu promíchejte.
  3. Do mouky nasypeme prášek do pečiva, prosejeme přes síto, po částech přidáme do těsta a rychle prohněteme, pak zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do lednice.
  4. Z těsta vyválíme malé kuličky, posypeme je moučkovým cukrem a položíme je na plech vyložený pergamenem na pečení s rozestupy.
  5. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních po dobu 15 minut.
  6. Vychladlé sušenky položte na talíř a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová