Pečené brambory s křepelčími vejci: recept na chutnou přílohu

Foto: z otevřených zdrojů

Budete potřebovat brambory, křepelčí vejce, sýr a bylinky.

Lahodné a originální brambory se zapečeným vejcem uvnitř a křupavým sýrem na povrchu ozdobí váš slavnostní stůl a skvěle se hodí jako příloha k masu nebo jako samostatné jídlo.

Budete potřebovat brambory, křepelčí vejce, sýr a bylinky.

Recept

Složení:

  • brambory 4 ks
  • křepelčí vejce 8 ks
  • tvrdý sýr 120 g
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • bylinky

Příprava:

  1. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Zeleninu opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte.
  3. Brambory dobře omyjte a bez loupání je vařte 20 minut v osolené vodě od bodu varu.
  4. Scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
  5. Rozkrojte je na dvě části a mírně odřízněte dno, aby se brambory daly nasadit.
  6. Pomocí čajové lžičky udělejte důlek.
  7. Položte na olejem vymazaný plech, do každé prohlubně rozklepněte vejce, opepřete, osolte a posypte sýrem.
  8. Pošlete do trouby předehřáté na 180 stupňů na 25-30 minut, dokud nezezlátnou.
  9. Hotové brambory posypeme bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová