Budete potřebovat brambory, křepelčí vejce, sýr a bylinky.
Lahodné a originální brambory se zapečeným vejcem uvnitř a křupavým sýrem na povrchu ozdobí váš slavnostní stůl a skvěle se hodí jako příloha k masu nebo jako samostatné jídlo.
Budete potřebovat brambory, křepelčí vejce, sýr a bylinky.
Recept
Složení:
- brambory 4 ks
- křepelčí vejce 8 ks
- tvrdý sýr 120 g
- mletý černý pepř
- sůl
- rostlinný olej
- bylinky
Příprava:
- Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Zeleninu opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte.
- Brambory dobře omyjte a bez loupání je vařte 20 minut v osolené vodě od bodu varu.
- Scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
- Rozkrojte je na dvě části a mírně odřízněte dno, aby se brambory daly nasadit.
- Pomocí čajové lžičky udělejte důlek.
- Položte na olejem vymazaný plech, do každé prohlubně rozklepněte vejce, opepřete, osolte a posypte sýrem.
- Pošlete do trouby předehřáté na 180 stupňů na 25-30 minut, dokud nezezlátnou.
- Hotové brambory posypeme bylinkami.