Tato paštika je jemnou a zdravou alternativou klasické paštiky.
Svátky nejsou důvodem k tomu, abyste se vzdali svých oblíbených dobrot. Existuje ideální recept na Velikonoce, který potěší chutí, ale nepřidá centimetry navíc v pase. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku dietoložky Oleny Kostjukové.
Tato paštika je jemnou a zdravou alternativou té klasické. Připravuje se bez těsta, cukru, ale s bílkovinami, vápníkem a sváteční chutí.
Recept
Složení pro dvě minibalení:
- 5% tvaroh – 300 g
- zakysaná smetana 10% – 300 g
- želatina – 15 g
- voda – 50 ml
- sladidlo – podle chuti
- vanilka – volitelně
- sušené brusinky nebo třešně – 50 g
- sultánky – 20 g ⠀
Příprava:
- Nejprve namočte želatinu do vody a nechte ji nabobtnat. V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, vanilku a sladidlo. Vše vyšlehejte do krémové konzistence.
- Přidejte sušené ovoce a jemně promíchejte. Rozpusťte želatinu (nevařte) a přeceďte ji přes sítko.
- Opatrně ji vlijte do tvarohové směsi a znovu promíchejte. Nalijte do forem a nechte v chladničce 3-4 hodiny odležet.
- Velikonoce ozdobte hořkou čokoládou a bobulemi nebo kandovaným ovocem. Bude to nejen krásné, ale i zdravé.
Ve výsledku získáte lehký dezert bez těsta a cukru navíc. Navíc bude zdrojem bílkovin, vápníku a vlákniny.