Bez těsta a bez cukru: recept na jednoduché paštiky, které neublíží vaší postavě

Foto: z otevřených zdrojů

Tato paštika je jemnou a zdravou alternativou klasické paštiky.

Svátky nejsou důvodem k tomu, abyste se vzdali svých oblíbených dobrot. Existuje ideální recept na Velikonoce, který potěší chutí, ale nepřidá centimetry navíc v pase. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku dietoložky Oleny Kostjukové.

Tato paštika je jemnou a zdravou alternativou té klasické. Připravuje se bez těsta, cukru, ale s bílkovinami, vápníkem a sváteční chutí.

Recept

Složení pro dvě minibalení:

  • 5% tvaroh – 300 g
  • zakysaná smetana 10% – 300 g
  • želatina – 15 g
  • voda – 50 ml
  • sladidlo – podle chuti
  • vanilka – volitelně
  • sušené brusinky nebo třešně – 50 g
  • sultánky – 20 g ⠀

Příprava:

  1. Nejprve namočte želatinu do vody a nechte ji nabobtnat. V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, vanilku a sladidlo. Vše vyšlehejte do krémové konzistence.
  2. Přidejte sušené ovoce a jemně promíchejte. Rozpusťte želatinu (nevařte) a přeceďte ji přes sítko.
  3. Opatrně ji vlijte do tvarohové směsi a znovu promíchejte. Nalijte do forem a nechte v chladničce 3-4 hodiny odležet.
  4. Velikonoce ozdobte hořkou čokoládou a bobulemi nebo kandovaným ovocem. Bude to nejen krásné, ale i zdravé.

Ve výsledku získáte lehký dezert bez těsta a cukru navíc. Navíc bude zdrojem bílkovin, vápníku a vlákniny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová