Jak se zbavit pálení žáhy za pár minut bez léků: jednoduchý super způsob se jmenuje

Foto: z otevřených zdrojů

Pálení žáhy je pocit pálení, který je obvykle způsoben žaludeční kyselinou pronikající do jícnu.

Pálení žáhy vás může zaskočit a zkazit vám den, ale existuje jednoduchý způsob, jak se nepříjemných pocitů zbavit během několika minut. Navíc k tomu nepotřebujete žádné léky. Informuje o tom server RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku amerického gastroenterologa Josepha Salhaba.

Co pomáhá

Pálení žáhy je pocit pálení, který je obvykle způsoben žaludeční kyselinou pronikající do jícnu. Gastroenterolog Joseph Salhab pojmenoval dva způsoby, jak pálení žáhy neboli refluxu kyseliny pomoci.

„Vezměte si žvýkačku bez cukru nebo žvýkací tabletu a začněte žvýkat a pohybovat se. Uvidíte, že po několika minutách se pálení žáhy výrazně zmírní,“ vysvětlil zdravotník.

V ústech se totiž začne zvyšovat produkce slin, které se dostanou do jícnu a vytvoří ochrannou bariéru proti žaludeční kyselině.

Gastroenterolog také upozorňuje, že žvýkání klame tělo, aby si myslelo, že jíte. Když se tak stane, jícen se začne pohybovat a stahovat. Tím se přebytečná kyselina v jícnu uvolní.

Studie ukazují, že pravidelné procházky mohou udržet vaše střeva zdravá tím, že snižují zánět a zlepšují trávení.

Pokud jste tedy náchylní k pálení žáhy, možná by bylo lepší po jídle nesedat. Vydejte se na krátké procházky, protože mohou pomoci snížit hladinu cukru v krvi, zlepšit dlouhověkost a snížit stres.

Co způsobuje pálení žáhy v žaludku

Hlavní příčiny pálení žáhy:

  • přejídání – velké množství jídla roztáhne žaludek a zvýší tlak, což může přispět k pronikání kyseliny do jícnu.
  • smažená, kořeněná jídla – taková jídla stimulují vylučování kyseliny.
  • káva, alkohol, čokoláda a sycené nápoje
  • kouření – stimuluje kyselost
  • stres – ovlivňuje motilitu žaludku a zvyšuje citlivost na kyselost
  • ležení po jídle – podporuje kyselý reflux
  • těhotenství nebo nadváha – zvýšený tlak na břicho podporuje reflux.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová