Jak usmažit chutná a křupavá míchaná vajíčka: tajná ingredience odhalena

Foto: z veřejných zdrojů

Tato přísada nejen zvýrazňuje chuť, ale také pomáhá vejcím být křupavější.

Přidáním chilli ingredience do míchaných vajec bude pokrm „neuvěřitelný“ a křupavý. Takový kuchařský trik prozradil James Park z The Kitchn, píše Daily Express.

Přísada na bázi chilli podle něj dodá pikantní a oříškovou pikantní chuť. Park lehce upravuje chilli omáčku v řepkovém oleji a doplňuje ji aromatickými přísadami, jako je smažená šalotka, česnek a sezamová semínka. To, jak kulinářský expert poznamenal, dodává křupavost.

„Poté, co jsem poprvé udělala křupavá chilli míchaná vajíčka, se můj život navždy změnil. Od té doby jsem křupavá chilli míchaná vajíčka nepřestala dělat. Pikantní, křupavá a lehce pálivá smažená vajíčka jsou po uvaření v jasně červeném chilli oleji fascinující. Přídavek opečeného sezamového oleje jim dodá jemnou, lahodnou oříškovou chuť, díky níž smažená vajíčka chutnají neuvěřitelně,“ říká Park.

Kulinářský expert používá k přípravě křupavých smažených vajec omáčku „Chilli v řepkovém oleji“ značky Lao Gan Ma. Obvykle se vyrábí ze sušených chilli papriček, oleje, koření, sezamových semínek a česneku a v čínské kuchyni se používá jako koření na nudle a knedlíčky.

Pro přípravu dokonalých vajec odborník radí zahřát na nepřilnavé pánvi jednu polévkovou lžíci chilli papriček a jednu čajovou lžičku praženého sezamového oleje. Když se koření dostane na správnou teplotu, je třeba do pánve vyklepnout vejce. Pokrm můžete ozdobit zelenou cibulkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová