Salát z ředkviček, zelí, vajec a zeleně: recept na snadný jarní pokrm

Foto: z otevřených zdrojů

Chutný, křupavý zeleninový salát bude skvělým doplňkem k jakémukoli masovému pokrmu.

Lehký, zdravý salát, který se na vašem stole objeví jako jeden z prvních. Chutný, křupavý zeleninový salát bude skvělým doplňkem každého masového pokrmu.

Recept

Složení:

  • ředkvičky 200 g
  • bílé zelí 200 g
  • okurky 1 ks
  • slepičí vejce 1 ks.
  • zakysaná smetana 100 g
  • česnek 2 stroužky
  • bylinky (petržel, kopr, zelená cibulka)
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Vejce vařte 10 minut od bodu varu.
  2. Vychladněte, oloupejte a nakrájejte na středně velké kostky.
  3. Zeleninu důkladně omyjte, ředkvičkám a okurkám odřízněte špičky z obou stran a nakrájejte je na půlkolečka nebo kolečka podle velikosti zeleniny.
  4. Zelí nakrájejte na nudličky.
  5. Česnek oloupejte a rozmělněte.
  6. Zeleninu opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte nadrobno.
  7. Do hluboké mísy vložte ředkvičky, zelí, okurku, česnek, bylinky, vejce, mletý černý pepř a sůl.
  8. Jemně promícháme, zalijeme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.
  9. Vložte do salátové mísy.

Použijte zakysanou smetanu s libovolným obsahem tuku nebo ji nahraďte přírodním jogurtem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová