Chutný, křupavý zeleninový salát bude skvělým doplňkem k jakémukoli masovému pokrmu.
Lehký, zdravý salát, který se na vašem stole objeví jako jeden z prvních. Chutný, křupavý zeleninový salát bude skvělým doplňkem každého masového pokrmu.
Recept
Složení:
- ředkvičky 200 g
- bílé zelí 200 g
- okurky 1 ks
- slepičí vejce 1 ks.
- zakysaná smetana 100 g
- česnek 2 stroužky
- bylinky (petržel, kopr, zelená cibulka)
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Vejce vařte 10 minut od bodu varu.
- Vychladněte, oloupejte a nakrájejte na středně velké kostky.
- Zeleninu důkladně omyjte, ředkvičkám a okurkám odřízněte špičky z obou stran a nakrájejte je na půlkolečka nebo kolečka podle velikosti zeleniny.
- Zelí nakrájejte na nudličky.
- Česnek oloupejte a rozmělněte.
- Zeleninu opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte nadrobno.
- Do hluboké mísy vložte ředkvičky, zelí, okurku, česnek, bylinky, vejce, mletý černý pepř a sůl.
- Jemně promícháme, zalijeme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.
- Vložte do salátové mísy.
Použijte zakysanou smetanu s libovolným obsahem tuku nebo ji nahraďte přírodním jogurtem.