Julienne v tartaletkách: recept na slavnostní stůl

Foto: z otevřených zdrojů

Julienne v tartaletkách – dokonalý předkrm kombinující klasickou chuť s moderní prezentací

Julienne v tartaletkách je vynikající a zároveň snadno připravitelný pokrm, který jistě ozdobí váš slavnostní stůl. Kombinace křehkého kuřecího masa, šťavnatých žampionů a smetanového sýra v křupavých tartaletkách bude skutečným gurmánským zážitkem.

Tajemství obliby tohoto pokrmu spočívá v jeho univerzálnosti: hodí se jak na slavnostní hostinu, tak na přátelské večírky. A lze ho také připravit předem, před podáváním zbývá jen zapékání. A o recept na tuto dobrotu se podělila stránka zhuravlina_cooking.

Recept

Složení

  • Tartaletky 12 ks.
  • Žampiony 400 g
  • Cibule 3 ks
  • Kuřecí řízek 350 g
  • Tvrdý sýr 160 g
  • Zakysaná smetana 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Hmeli-suneli 1 lžička

Příprava:

  1. Houby a cibuli důkladně očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Rozpalte pánev a houby spolu s cibulí osmažte na středním plameni dozlatova. Poté je přendejte do mísy, aby vychladly.
  2. Kuřecí řízky předem uvařte v osolené vodě doměkka. Maso nechte vychladnout a nakrájejte ho na malé kostičky. Přidejte je do směsi hub a cibule.
  3. Do masovo-houbové směsi přidáme nastrouhaný sýr (trochu si necháme na posypání navrch), zakysanou smetanu a koření: sůl, pepř a hmeli-suneli. Důkladně promíchejte, až vznikne homogenní směs.
  4. Tartaletky připravíme tak, že je položíme na plech vyložený pergamenem. Každou tartaletku naplňte připravenou náplní. Povrch posypte zbylým strouhaným sýrem, aby vznikla lákavá zlatavá kůrka.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Tartaletky pečte 10-12 minut, dokud se sýr zcela nerozpustí a nezhnědne.

Tipy:

  • Zkuste do julienne přidat jemně nakrájenou slaninu nebo sýr s plísní, abyste získali další chuťový akcent.
  • Julienne podávejte ihned po upečení, dokud je teplý a sýr se táhne.

Julienne v tartaletkách je dokonalý předkrm, který kombinuje klasické chutě s moderní prezentací. Zaručeně potěší vaše hosty a stane se jedním z těch jídel, na jejichž recept se budou ptát ještě dlouho po večírku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová