Už žádná voda: jak uvařit brambory, aby měly krémovou strukturu a bohatou chuť

Foto: z veřejných zdrojů

Profesionální kuchaři nedoporučují vařit brambory na vodě, protože mají nevýraznou chuť, která rychle omrzí.

Brambory vařené na vodě jsou univerzálním pokrmem, který se kombinuje s mnoha dalšími produkty. Má však neutrální a nevýraznou chuť, která rychle omrzí. Profesionální šéfkuchaři však vědí, jak z něj vytvořit výtečně ochucený pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Jak uvařit brambory pro krémovou strukturu a výjimečnou chuť

Aby byly obyčejné vařené brambory velmi chutné, doporučují profesionální kuchaři vařit je v masovém vývaru. Pro přípravu vývaru na vaření brambor je lepší vzít kuřecí maso, pro dietní verzi můžete vzít hovězí nebo zeleninu.

Na kuřecí vývar vezměte libovolnou část jatečně upraveného těla, přidejte mrkev, cibuli, celer a snítku kopru nebo petrželky. Přidat byste měli také koření. Klasická sada na vývar obsahuje sůl, zrnka pepře, bobkový list a oregano pepř. Vývar vařte na mírném ohni, aby byl bohatý a aromatický.

Když je vývar hotový, sceďte ho, abyste odstranili kosti, koření a zeleninu. Poté do vývaru vložte nakrájené brambory. Doba vaření závisí na velikosti kousků, obvykle stačí 15-20 minut. Brambory absorbují chutě vývaru, získají krémovou strukturu a bohatou chuť.

Tento způsob vaření brambor má řadu výhod.

  • Jedinečná chuť. Brambory jsou mnohem chutnější a aromatičtější než brambory vařené ve vodě.
  • Výživa. Vývar obohatí brambory o užitečné látky, které jim dodá kuře.
  • Šetří čas a energii. Vývaru můžete připravit více, abyste měli dostatek na polévku nebo omáčku.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová