Plněná vejce s tuňákem

Foto: z veřejných zdrojů

Je to skvělá volba pro lehkou svačinu nebo večeři.

Příprava této chutné svačinky vyžaduje minimum času a úsilí. Je to skvělá volba pro lehkou svačinu nebo večeři.

Plněná vejce s tuňákem

Složení:

  • konzervovaný tuňák v oleji -1 plechovka (185 g)
  • vejce – 6 ks
  • sýr mascarpone – 50 g
  • sůl
  • koření na ryby – 1 lžička.
  • kurkuma – 2 lžičky.
  • mražený špenát – 60 g
  • prášek z červené řepy

Příprava:

  1. Uvařená vejce oloupejte, rozkrojte napůl a vyjměte žloutky. Bílky namočte asi na 30 minut do roztoku kurkumy, prášku z červené řepy a špenátu.
  2. Zatímco se vejce barví, připravte náplň. Ke žloutkům přidejte tuňáka a máslo a rozmačkejte je vidličkou.
  3. Přidejte smetanový sýr, který dodá příjemný krémový nádech.
  4. Náplň ochutnejte a v případě potřeby dosolte. Přidejte také koření na ryby. Vše promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Bílky slijte na papírové utěrky a naplňte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová