Foto: z veřejných zdrojů
Je to skvělá volba pro lehkou svačinu nebo večeři.
Příprava této chutné svačinky vyžaduje minimum času a úsilí. Je to skvělá volba pro lehkou svačinu nebo večeři.
Plněná vejce s tuňákem
Složení:
- konzervovaný tuňák v oleji -1 plechovka (185 g)
- vejce – 6 ks
- sýr mascarpone – 50 g
- sůl
- koření na ryby – 1 lžička.
- kurkuma – 2 lžičky.
- mražený špenát – 60 g
- prášek z červené řepy
Příprava:
- Uvařená vejce oloupejte, rozkrojte napůl a vyjměte žloutky. Bílky namočte asi na 30 minut do roztoku kurkumy, prášku z červené řepy a špenátu.
- Zatímco se vejce barví, připravte náplň. Ke žloutkům přidejte tuňáka a máslo a rozmačkejte je vidličkou.
- Přidejte smetanový sýr, který dodá příjemný krémový nádech.
- Náplň ochutnejte a v případě potřeby dosolte. Přidejte také koření na ryby. Vše promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Bílky slijte na papírové utěrky a naplňte.