Nejlepší salát k masu a grilu: osvěžující, křupavý, hotový za 10 minut

Foto: z veřejných zdrojů

Tento studený salát coleslaw byl do Severní Ameriky zaveden již holandskými kolonisty.

Osvěžující salát coleslaw s majonézovým dresinkem je již dlouho klasikou americké kuchyně. Jednoduchý na přípravu, bohatý na vlákninu a zeleninu – tento salát si rozhodně zaslouží místo na vašem stole. Co je to za salát, jaké jsou jeho výhody a jak ho připravit, prozradí Gospoda.

Tento studený salát coleslaw přivezli do Severní Ameriky holandští kolonisté. Američané tento salát doplnili a stal se jejich oblíbenou přílohou při grilování a rožnění. Je bohatý na rostlinnou vlákninu, chutný, zdravý a velmi lehký.

Recept

Složení:

  • Bílé zelí – 400 g
  • Červené zelí – 200 g
  • Cibule – 1 ks.
  • Zelená cibule – svazek
  • Mrkev – 2 ks
  • Kořen celeru – 100 g
  • Majonéza nebo jogurtový dresink – 100 g
  • Smetana 10% – 1 polévková lžíce.
  • Jablečný ocet – 2 polévkové lžíce.
  • Cukr – 1 polévková lžíce.
  • Sůl, mletý černý pepř – podle chuti

Příprava:

  1. Bílé a červené zelí nakrouhejte jemnou slámou, prohněťte se solí. Oloupejte mrkev a celer a nastrouhejte je na korejském struhadle na zeleninu.
  2. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Zelenou cibuli je třeba nakrájet. V případě potřeby můžete přidat trochu nasekaného kopru.
  3. Zeleninu smíchejte ve velké míse.
  4. V samostatné misce připravte zálivku: vezměte majonézu nebo řecký jogurt, přidejte smetanu, ocet, cukr, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, až vznikne homogenní omáčka.
  5. Zálivku připravte těsně před podáváním salátu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová