Překvapení pro hosty: recept na předkrm z mrkve

Foto: z otevřených zdrojů

Tento pokrm ozdobí každý stůl, protože vypadá velmi efektně.

Pokud vás nebaví hníst těsto, ale chcete chutné pečivo s nádivkou, známá ukrajinská foodblogerka Valeria Veligura nabízí recept na neuvěřitelně chutnou svačinu s listovým základem. Tento pokrm ozdobí každý stůl, protože vypadá velmi efektně a vyjde chutně a s chutí. O recept se podělila na své stránce na Instagramu.

Mrkvová svačinka

Složení:

  • kynuté listové těsto – cca 300 g;
  • vařená vejce – 2 ks;
  • tavený sýr – 2 ks;
  • krabí tyčinky – 200 gr;
  • majonéza nebo zakysaná smetana – 4-5 lžic;
  • hořčice – 1 lžička;
  • sůl, pepř.

Příprava:

  1. Nejprve si připravíme nádivku. Vejce a sýr nastrouháme na jemném struhadle a krabí tyčinky rozdělíme na vlákna.
  2. Přidáme sůl, pepř, majonézu nebo zakysanou smetanu, hořčici a důkladně promícháme.
  3. Listové těsto rozmrazíme a lehce rozválíme.
  4. Nakrájejte ho na proužky a obtočte jimi formičky, jak je ukázáno ve videu. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 200 g po dobu 15 minut.
  5. Nechte trubičky vychladnout a každou vyjměte z formy. Naplňte je náplní a ozdobte koprem. Předkrm je hotový.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová