Rychlé a velmi snadno připravitelné sušenky „Rozinky“ vyletí ze stolu za 5 minut.
Křupavé rychlé sušenky z listového těsta se po upečení snědí během několika minut. Jsou tak lahodné, že je nemožné přestat. A recept je hračka. Když pomineme čas na rozmrazování těsta a pečení, stačí věnovat pouze 10 minut aktivní doby přípravy.
Vyzkoušejte si přípravu sultánových sušenek a přesvědčte se, jak jsou vynikající. Je to velmi snadné, zejména pokud použijete hotové listové těsto. V takovém případě ho před pečením rozmrazte při pokojové teplotě.
Sultánské sušenky – recept a ingredience
Složení:
- listové těsto – 500 g;
- cukr – 50 g;
- sultánky – 80 g;
- žloutek – 1 ks;
- mouka na posypání stolu.
Příprava:
- Těsto rozmrazte a sultánky namočte na 5 minut do vroucí vody a nechte okapat v cedníku. Předehřejte troubu na 180 °C. Stůl posypeme moukou a těsto rozválíme na tenké pláty. Poté je rozkrojíme na dva stejné díly.
- Jednu polovinu těsta rovnoměrně posypeme cukrem a poklademe sultánkami. Přikryjeme druhou vrstvou těsta a opět rozválíme tak, aby sultánky byly vidět i přes vrchní vrstvu.
- Z těsta vykrájejte asi 15 cm dlouhé sušenky z listového těsta. Potřeme je kuřecím žloutkem vyšlehaným do hladka. Položte na plech vyložený pergamenem nebo fólií.
- Sultánové sušenky pečeme asi 20-25 minut při 180°. V plynové troubě umístěte plech výše, aby se spodní část těsta nepřipálila. Pokud si chcete veškeré pečivo připravit sami, přečtěte si náš materiál o tom, jak udělat listové těsto křupavé a chutné.