Tak snadné, že je můžete připravovat každý den: Rozinkové pečivo z listového těsta

Foto: z otevřených zdrojů

Rychlé a velmi snadno připravitelné sušenky „Rozinky“ vyletí ze stolu za 5 minut.

Křupavé rychlé sušenky z listového těsta se po upečení snědí během několika minut. Jsou tak lahodné, že je nemožné přestat. A recept je hračka. Když pomineme čas na rozmrazování těsta a pečení, stačí věnovat pouze 10 minut aktivní doby přípravy.

Vyzkoušejte si přípravu sultánových sušenek a přesvědčte se, jak jsou vynikající. Je to velmi snadné, zejména pokud použijete hotové listové těsto. V takovém případě ho před pečením rozmrazte při pokojové teplotě.

Sultánské sušenky – recept a ingredience

Složení:

  • listové těsto – 500 g;
  • cukr – 50 g;
  • sultánky – 80 g;
  • žloutek – 1 ks;
  • mouka na posypání stolu.

Příprava:

  1. Těsto rozmrazte a sultánky namočte na 5 minut do vroucí vody a nechte okapat v cedníku. Předehřejte troubu na 180 °C. Stůl posypeme moukou a těsto rozválíme na tenké pláty. Poté je rozkrojíme na dva stejné díly.
  2. Jednu polovinu těsta rovnoměrně posypeme cukrem a poklademe sultánkami. Přikryjeme druhou vrstvou těsta a opět rozválíme tak, aby sultánky byly vidět i přes vrchní vrstvu.
  3. Z těsta vykrájejte asi 15 cm dlouhé sušenky z listového těsta. Potřeme je kuřecím žloutkem vyšlehaným do hladka. Položte na plech vyložený pergamenem nebo fólií.
  4. Sultánové sušenky pečeme asi 20-25 minut při 180°. V plynové troubě umístěte plech výše, aby se spodní část těsta nepřipálila. Pokud si chcete veškeré pečivo připravit sami, přečtěte si náš materiál o tom, jak udělat listové těsto křupavé a chutné.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová