Smažená zmrzlina: recept na originální dezert

Foto: z otevřených zdrojů
Tento dezert je stejně tak o chuti jako o emocích.

Smažená zmrzlina je dezert, který kombinuje křupavou, teplou kůrku a chladivou, jemnou zmrzlinu uvnitř. Tato kontrastní kombinace chutí a teplot nejen potěší chuťové buňky, ale také vytvoří skutečný „Wow“ efekt.

I když smažená zmrzlina zní jako něco z menu luxusní restaurace, její domácí příprava je mnohem jednodušší, než se zdá. Tajemství spočívá ve správné krustě a rychlém smažení. Jak na to správně, se dozvíte na stránce samura_cooking.

Recept

Složení:

  • Zmrzlina
  • Vejce 1 ks.
  • Snídaňové cereálie nebo kukuřičné lupínky.
  • Máslo
  • Šlehačka

Příprava

  1. Pomocí naběračky na zmrzlinu vytvořte těsnou kouli.
  2. Položte ji na talíř nebo do nádoby a pošlete do mrazáku alespoň na 1 hodinu, nebo ještě lépe na 2-3 hodiny. Čím pevnější zmrzlina bude, tím lépe vydrží smažení.
  3. Snídaňové vločky nebo kukuřičné lupínky rozemelte v kuchyňském robotu, hmoždíři nebo jen v sáčku pomocí válečku.
  4. Vejce ušlehejte v míse dohladka.
  5. Do rozšlehaného vejce namočte zmrzlou zmrzlinovou kouli.
  6. Poté ihned namočte do drobků. Postup opakujte 2krát (vejce a drobky), abyste zajistili dobré pokrytí.
  7. Po obalení kuličku opět zmrazte na další 1-2 hodiny, nebo nejlépe do úplného ztuhnutí.
  8. Do hluboké pánve nebo fritézy nalijte dostatečné množství oleje (tak, aby byla koule zcela ponořená).
  9. Slunečnicový olej zahřejte na 180 °C. To je důležité: nedostatečně rozpálený olej způsobí, že se zmrzlina rozpustí.
  10. Jemně ponořte kuličku do oleje pomocí kleští nebo lžíce. Smažte 5-10 sekund, dokud se neobjeví zlatavá kůrka.
  11. Kuličku vyjměte a položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.
  12. Kuličku přendejte na talíř.
  13. Podle potřeby přidejte šlehačku, lesní plody, čokoládovou polevu, karamel nebo mátu.
  14. Ihned podávejte.

Tipy:

  • Strouhanka: vyzkoušejte kokosové hobliny, piškoty, ořechy nebo i sušenkovou strouhanku.
  • Do zmrzliny můžete před vytvořením kuličky přidat kousky ovoce nebo lanýže.

Tento dezert není jen o chuti, ale také o emocích. Ohromí, vytvoří slavnostní atmosféru i v obyčejný den a zaručeně si ho zapamatují všichni, kdo ho ochutnají. Je také ideální volbou pro domácí večeři nebo romantickou večeři.

Nebojte se experimentovat, vytvářejte vlastní kombinace chutí a objevte novou stránku zmrzliny – křupavou, horkou a nesmírně chutnou.

Doporučujeme sledovat:
Najděte straku mezi tučňáky za 9 sekund
Najděte 3 chyby na obrázku za 9 sekund
Bělení okenního parapetu za 15 minut

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová