Zapečená vejce v housce „po italsku“: recept, který musíte dnes ráno vyzkoušet!

Foto: z veřejných zdrojů

Zatímco ostatní budou procházet své newsfeedy, vy budete mít připravenou chutnou snídani, která vám zvedne náladu.

Hledáte chutný a snadný způsob, jak začít svůj den? Vejce po italsku zapečená v housce vám pomohou dodat energii bez zbytečných starostí. Zatímco ostatní budou procházet své zpravodajské kanály, vy už budete mít připravenou chutnou snídani, která vám zlepší náladu a dodá energii na celý den. Vyzkoušejte ji a budete si ji chtít připravovat znovu a znovu. Jak připravit k snídani zapečená vejce v housce po italsku, radí RBC-Ukrajina.

Recept

Složení:

  • malé housky – 2 ks
  • vejce – 2 ks
  • tvrdý sýr (např. parmezán) – 30 g
  • šunka nebo prosciutto – 2 plátky
  • olivový olej – 1 polévková lžíce.
  • sůl, pepř – podle chuti
  • bylinky (bazalka, kopr nebo petržel) – k podávání

Můžete také přidat jakékoli oblíbené potraviny: cherry rajčátka, sýr mozzarella, olivy, sušená rajčata, tuňáka, špenát, dokonce i okurky.

Příprava:

  1. Opatrně vykrojte vrchní části buchet a odstraňte část drobenky, abyste vytvořili „košíček“.
  2. Vnitřek potřete olivovým olejem nebo máslem. Můžete dát i trochu sýra.
  3. Položte plátek šunky, na něj jemně rozklepněte vejce. Pokud se rozhodnete přidat další produkty, položte je na šunku.
  4. Osolte, opepřete, posypte strouhaným sýrem. Ozdobte špenátovými listy nebo rajčaty.
  5. Pošlete do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-12 minut – dokud bílky neztuhnou a žloutek nezůstane trochu tekutý.
  6. Při podávání posypeme čerstvými bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová