Foto: z veřejných zdrojů
Zatímco ostatní budou procházet své newsfeedy, vy budete mít připravenou chutnou snídani, která vám zvedne náladu.
Hledáte chutný a snadný způsob, jak začít svůj den? Vejce po italsku zapečená v housce vám pomohou dodat energii bez zbytečných starostí. Zatímco ostatní budou procházet své zpravodajské kanály, vy už budete mít připravenou chutnou snídani, která vám zlepší náladu a dodá energii na celý den. Vyzkoušejte ji a budete si ji chtít připravovat znovu a znovu. Jak připravit k snídani zapečená vejce v housce po italsku, radí RBC-Ukrajina.
Recept
Složení:
- malé housky – 2 ks
- vejce – 2 ks
- tvrdý sýr (např. parmezán) – 30 g
- šunka nebo prosciutto – 2 plátky
- olivový olej – 1 polévková lžíce.
- sůl, pepř – podle chuti
- bylinky (bazalka, kopr nebo petržel) – k podávání
Můžete také přidat jakékoli oblíbené potraviny: cherry rajčátka, sýr mozzarella, olivy, sušená rajčata, tuňáka, špenát, dokonce i okurky.
Příprava:
- Opatrně vykrojte vrchní části buchet a odstraňte část drobenky, abyste vytvořili „košíček“.
- Vnitřek potřete olivovým olejem nebo máslem. Můžete dát i trochu sýra.
- Položte plátek šunky, na něj jemně rozklepněte vejce. Pokud se rozhodnete přidat další produkty, položte je na šunku.
- Osolte, opepřete, posypte strouhaným sýrem. Ozdobte špenátovými listy nebo rajčaty.
- Pošlete do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-12 minut – dokud bílky neztuhnou a žloutek nezůstane trochu tekutý.
- Při podávání posypeme čerstvými bylinkami.