Jak připravit lahodné koblihy: křupavé, jemné, rozplývající se v ústech

Foto: z otevřených zdrojů

Koblihy podle tohoto receptu jsou tak chutné, že ani nestihnou vychladnout.

Chutné domácí koblihy jsou tak lahodné, že jim nelze odolat ani při dietě. Příprava těsta je velmi snadná a vyjde hned napoprvé. Hotové výrobky můžete polít polevou nebo naplnit marmeládou – vše je omezeno jen vaší fantazií.

Tvarohové koblihy – recept jako v dětství

Kynuté těsto na koblihy je měkké a poddajné, takže se z něj velmi snadno tvarují „bagety“. Rychle se hněte a nelepí se na ruce. Z uvedeného množství výrobků získáte asi 20 kusů.

Složení:

  • mouka – 450 g;
  • mléko – 250 g;
  • sušené droždí – 1 polévková lžíce;
  • cukr – 3 polévkové lžíce;
  • sůl – špetka;
  • vanilin – špetka;
  • slunečnicový olej – 3 lžíce na těsto + 400 ml na smažení;
  • moučkový cukr – 25 g.

Příprava:

  1. Zahřejte mléko na pokojovou teplotu. Smíchejte ho s droždím a cukrem. Necháme na teplém místě 10 minut kynout.
  2. Mouku prosejeme přes síto. Vmíchejte ji do těsta. Přidejte vanilku, sůl a máslo. Hněťte těsto, dokud není pevné a nelepí se, asi 10 minut. Nechte těsto 1 hodinu kynout na teplém místě, aby se jeho objem zdvojnásobil.
  3. Těsto rukama zploštíme a vytvarujeme z něj zploštělé kynuté koblihy s otvorem uprostřed. Na pánvi rozehřejte 400 ml oleje a koblihy smažte po dobu 2-3 minut. Poté je položte na papírové utěrky, aby se vstřebal přebytečný tuk. Po vychladnutí moučník posypeme moučkovým cukrem.
  4. Pokud připravujete koblihy s náplní, udělejte na boku jeden vpich a výrobky naplňte cukrářským sáčkem nebo injekční stříkačkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová