Majonéza bez vajec: recept na rozpočet a chutnou omáčku

Foto: z otevřených zdrojů

Používá se nejen k přípravě salátů, ale často se přidává i do pečiva, aby bylo vzdušnější a vláčnější.

Majonéza je jednou z nejoblíbenějších omáček. Používá se nejen k přípravě salátů, ale často se přidává i do pečiva, aby bylo vzdušnější a vláčnější. Tradičně se do majonézy přidávají vejce, ale kuchařská blogerka Olga Golovina ukázala, jak připravit lahodnou omáčku bez této přísady. O svůj recept se podělila na Instagramu.

Majonéza bez vajec

Složení:

  • Solanka ze zeleného hrášku – 50 ml;
  • sůl – špetka;
  • cukr – špetka;
  • citronová šťáva – 1 lžička;
  • hořčice – 1/2 lžičky;
  • česnek – 2 stroužky;
  • olej – 160-170 ml.

Příprava:

  1. Nalijte nálev ze zeleného hrášku do hluboké mísy, přidejte sůl, cukr, hořčici a citronovou šťávu, rozšlehejte mixérem do pěny.
  2. Do téže mísy postupně přilévejte rostlinný olej a neustále pracujte s mixérem.
  3. Čím více oleje, tím hustší majonéza bude.
  4. Na konci vaření přidejte pár stroužků česneku pro bohatší chuť. Lze to však udělat podle potřeby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová