Gruzínská kuchyně: recept na lahodný salát pro hubené

Foto: z otevřených zdrojů

Salát je neuvěřitelně chutný a aromatický.

Dieta není důvodem k odmítání chutného jídla, zejména pokud je připraveno z přírodních surovin s minimálním počtem kalorií. Zvláště pokud se jedná o pokrm z gruzínské kuchyně, která je proslulá svou kombinací pikantního a ostrého, stejně jako použitím velkého množství koření a aromatických bylinek.

Kuchařská blogerka Kristin Azizyan se podělila o svůj recept na zdravý a výživný salát.

Gruzínský salát pro hubené lidi

Složení:

  • okurky – 3 ks
  • rajčata – 3 ks;
  • červená cibule – 1 ks;
  • koriandr.

Dresink:

  • vlašské ořechy – 30 g;
  • šťáva z 1/2 citronu (lze i více);
  • česnek – 1-2 stroužky;
  • olivový olej – 2-3 polévkové lžíce. l.

Příprava:

  1. Zeleninu omyjte a nakrájejte nahrubo. Okurky můžete oloupat (nepovinné).
  2. Smíchejte všechny ingredience na zálivku a mixérem je nasekejte ne příliš najemno.
  3. Dresink přidejte k zelenině. Dobře promíchejte a nechte chvíli odstát, aby salát získal svou chuť.

Salát je pak neuvěřitelně chutný a aromatický.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová