Salát je neuvěřitelně chutný a aromatický.
Dieta není důvodem k odmítání chutného jídla, zejména pokud je připraveno z přírodních surovin s minimálním počtem kalorií. Zvláště pokud se jedná o pokrm z gruzínské kuchyně, která je proslulá svou kombinací pikantního a ostrého, stejně jako použitím velkého množství koření a aromatických bylinek.
Kuchařská blogerka Kristin Azizyan se podělila o svůj recept na zdravý a výživný salát.
Gruzínský salát pro hubené lidi
Složení:
- okurky – 3 ks
- rajčata – 3 ks;
- červená cibule – 1 ks;
- koriandr.
Dresink:
- vlašské ořechy – 30 g;
- šťáva z 1/2 citronu (lze i více);
- česnek – 1-2 stroužky;
- olivový olej – 2-3 polévkové lžíce. l.
Příprava:
- Zeleninu omyjte a nakrájejte nahrubo. Okurky můžete oloupat (nepovinné).
- Smíchejte všechny ingredience na zálivku a mixérem je nasekejte ne příliš najemno.
- Dresink přidejte k zelenině. Dobře promíchejte a nechte chvíli odstát, aby salát získal svou chuť.
Salát je pak neuvěřitelně chutný a aromatický.