Jemný a bez zbytečných přísad: jak vyrobit domácí smetanový sýr

Foto: z otevřených zdrojů

Je skvělý pro lidi, kteří špatně snášejí mléčné výrobky.

Bylinkový krémový sýr je vynikající a hodí se zejména ke krekrům nebo croissantu. Existuje však i zdravější varianta než náhrada smetanového sýra. Poskytne totiž velké množství bílkovin.

Smetanový sýr – recept bez mléka

Složení:

  • Jeden šálek kešu oříšků;
  • jeden a půl šálku vody;
  • jeden blok tofu;
  • jeden stroužek česneku;
  • šťáva z poloviny citronu;
  • 1 lžička miso pasty;
  • 1 lžička dijonské hořčice;
  • 1 lžička sušeného česneku;
  • půl šálku výživného droždí;
  • trochu olivového oleje;
  • špetka kurkumy;
  • sůl a pepř;
  • nakrájená zelená cibulka.

Příprava:

  1. Kešu oříšky namočte do vroucí vody a přikryjte utěrkou alespoň na 15 minut. Poté je rozmixujte v mixéru se všemi přísadami kromě cibule. Měli byste získat dokonale homogenní směs.
  2. V této fázi přidejte zelenou cibulku – podle vaší chuti.
  3. Ačkoli struktura může vypadat jako sekaná, nelekejte se – musí ještě ztuhnout. Smetanový sýr dejte na hodinu nebo přes noc do lednice.
  4. Během této doby získá důvěrně známou strukturu, kterou je tak příjemné namazat na opečený toast.

Ti, kdo ho ochutnali, tvrdí, že chutná velmi podobně jako původní sýr.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová