Foto: z veřejných zdrojů
Fazole se špenátem – ideální pokrm pro ty, kteří si hlídají stravu
Pokrm, který budete chtít sníst přímo z roštu! Všechny produkty v tomto pokrmu jsou jednoduché a cenově dostupné, ale také výživné a zdravé. Fazole se špenátem uvaříte velmi rychle, takže se tato varianta stane nepostradatelnou pro ty, kteří mají na oběd nebo večeři málo času. Šuba vám poradí, jak uvařit jemné fazole se špenátem.
Fazole se špenátem jsou ideálním pokrmem pro ty, kteří si hlídají svůj jídelníček. Může to být vydatný bílkovinný oběd nebo večeře, která vás zasytí, dodá vám energii a ještě si pochutnáte.
Na tento pokrm můžete použít vařené nebo konzervované fazole. Pokud máte málo času, namočte fazole předem na několik hodin. Uvaří se pak rychle, od půl hodiny. Chcete-li však ušetřit čas, můžete použít jakékoli konzervované fazole.
Recept
Složení:
- Vařené nebo konzervované fazole – 300 g
- Česnek – 2 stroužky
- Petržel, svazek
- Baby špenát – 100 g
- Citron, šťáva – 1 polévková lžíce.
- Olivový olej – podle chuti
- Sůl, pepř, koření – podle chuti
Příprava:
- Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a prolisujte česnek. Teplota by měla být střední. Zatímco se česnek zahřívá, nasekejte omytou petrželku. Fazole sceďte a vložte je na pánev – až začne česnek vonět.
- Přidejte sůl, pepř, oblíbené koření a vše dobře promíchejte. Vmíchejte petrželku a přidejte citronovou šťávu.
- Do pánve přidejte špenát a vše přikryjte pokličkou. Nechte 2 minuty dusit, aby špenát změkl. Opatrně sejměte pokličku a celý pokrm promíchejte. Vypněte oheň.
- Fazole můžete podávat s ovesnou kaší nebo tousty, s libovolnou přílohou nebo zeleninou. Lze je jíst i jako samostatný pokrm.