Salát s červenou rybou: recept na snadný a zdravý pokrm

Foto: z otevřených zdrojů

Tento pokrm se možná stane vaším oblíbeným

Když chcete něco lehkého, svěžího a přitom sofistikovaného, je ideální salát z červených ryb.

Tento recept je skutečným gastronomickým dílem, které v sobě spojuje účelnost, křehkost a rafinovanou úpravu. Skvěle se hodí k romantické večeři, na slavnostní stůl nebo ke zdravému obědu s restaurační náladou. Foodbloger foodblog_kristi se podělil o svůj recept, který vypadá jako z jídelního lístku nóbl podniku, ale je hotový za méně než 15 min.

Recept

Složení

Hlavní složky

  • Směs salátových listů (ledový salát, rukola, špenát – vyberte si svůj oblíbený) 100 g
  • Lehce solená červená ryba (losos, pstruh nebo losos) 150 g
  • Okurka 1ks.
  • Cherry rajčata 4 ks.
  • Smetanový tvaroh 100 g
  • Sezamová semínka 1 polévková lžíce

Dresink

  • Med 1 lžička
  • Hořčičná semínka 1 lžička.
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Rostlinný olej 2 polévkové lžíce
  • Sůl 1/3 lžičky l
  • Balzamiková omáčka

Příprava

  1. Okurku a rajčata nakrájejte na tenké plátky.
  2. Lehce osoleného lososa nebo pstruha nakrájejte na tenké proužky nebo malé kostičky – podle chuti. Nezapomeňte: ryba musí být čerstvá a kvalitní, bez nadměrné vlhkosti.
  3. V samostatné misce smíchejte med, hořčici, citronovou šťávu, rostlinný olej a sůl. Dobře promíchejte metličkou nebo vidličkou, aby byl dresink homogenní.
  4. Smíchaný salát dejte na velký talíř nebo do hluboké salátové mísy, navrch dejte okurku, rajčata, kousky červené ryby.
  5. Po malých porcích nebo lžičkou přidejte smetanový sýr (můžete tvořit malé „kuličky“).
  6. Zalijte dresinkem a lehce promíchejte (můžete použít pouze dno, aby sýr a ryba držely tvar).
  7. Posypte sezamovými semínky a případně přidejte trochu balzamikové omáčky pro estetiku a vyváženost chutí.

Tipy:

  • Přidejte avokádo – pro krémovou texturu a prospěšné účinky.
  • Pokud chcete vydatnější verzi, přidejte vařené vejce nebo vařenou quinou.
  • Na večírek – salát podávejte v kremrolích nebo na topinkách jako kanapky.

Salát s červenou rybou je ten vzácný případ, kdy je zdravá úroveň chutná a krásná. Takový pokrm se může stát vaším oblíbeným nejen na svátky, ale i v běžném každodenním menu. Nepotřebuje žádné kulinářské dovednosti, ale určitě potěší hosty i blízké.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová