Kuřecí řízky dokonale zpestří váš jídelníček
Kotlety jsou velmi chutným masovým pokrmem, který se nejčastěji připravuje smažením. Zdravější a pro žaludek i postavu šetrnější variantou je však jejich vaření v páře.
Dnes se podíváme na to, jak připravit kotlety v páře pomocí pařáku.
Dušené kuřecí řízky – recept
Složení:
- 500 gramů kuřecího mletého masa;
- jedna cibule;
- dva stroužky česneku;
- jedno vejce;
- půl šálku strouhanky;
- jedna lžička soli;
- černý pepř podle chuti;
- petržel nebo kopr podle chuti.
Příprava:
- Nakrájejte cibuli a česnek a nasekejte bylinky. V míse smíchejte všechny ingredience kromě bylinek a důkladně promíchejte – koření by mělo být rovnoměrně rozloženo.
- Z této hmoty tvoříme řízky libovolné velikosti a tvaru. Je důležité vzít v úvahu, že malé výrobky se upečou rychleji.
- Připravíme si parní hrnec na práci a vložíme do něj řízky tak, aby mezi nimi byl malý prostor.
- Zavřete víko a vařte. Bude to trvat asi 25 minut. Poté naše dušené řízky posypeme bylinkami a podáváme s libovolnou omáčkou dle vlastního výběru.