Nejchutnější piškotový dort s kondenzovaným mlékem: příprava dezertu za 15 minut

Foto: z otevřených zdrojů

Tento koláč je velmi jemný, měkký a nasáklý.

Jen málokdo nemá rád bohatý a chutný koláč s kondenzovaným mlékem. Snadno si ho připravíte doma a nemusíte ani strávit mnoho hodin pečením, píše UNIAN.

Jedná se o jednoduchý dort na kefír se zakysanou smetanou, který nevyžaduje drahé suroviny.

Jak připravit dort na kefír pro rychlé jídlo

Pečení koláčů na tento kefírový dort zabere pouhých 15 minut. Zbývající čas využijete na sestavení moučníku a jeho zdobení.

  • tři vejce;
  • 120 gramů cukru;
  • 300 mililitrů kefíru;
  • 300 gramů mouky;
  • 70 gramů másla;
  • jedna čajová lžička jedlé sody;
  • jednu polévkovou lžíci octa nebo citronové šťávy;
  • 50 gramů vlašských ořechů.

K přípravě krému budete navíc potřebovat 400 gramů zakysané 30% smetany a 250 gramů převařeného kondenzovaného mléka.

Příprava: Smetanovou smetanu připravte z mléka a mléčných výrobků:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do nadýchané hmoty. Poté přilijte kefír a promíchejte. Prosejeme mouku a důkladně promícháme, aby v ní nebyly žádné hrudky. Přidejte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte.
  2. Přisypeme jedlou sodu a zalijeme octem nebo citronovou šťávou. Promíchejte, aby došlo k reakci. Jako poslední vmíchejte nasekané ořechy.
  3. Těsto nalijte do formy a pečte 15 minut.
  4. Po vychladnutí koláče ořízněte tužší okraje ze všech stran a koláč rozkrojte na dvě poloviny, aby vznikly dva obdélníky. Každý z nich bude třeba rozříznout na polovinu, ale již – podélně, na tenké kůrky. Ve výsledku budeme mít čtyři stejné vrstvy.
  5. Smícháme zakysanou smetanu a kondenzované mléko a sestavíme dort, přičemž kůrky promažeme. Smetany by mělo být tolik, aby pokryla boky a vršek dortu. Boky dortu můžeme ozdobit rozdrcenými ořechy a na povrchu udělat obrazce z vařeného kondenzovaného mléka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová