Zelený boršč: jak ho připravit

Foto: z otevřených zdrojů

Zelený boršč bude skvělým pokrmem k večeři

Jarním a tradičním pokrmem ukrajinské kuchyně je zelený boršč. Na Ukrajině existuje celkem více než deset druhů boršče.

Doporučujeme uvařit jeden z nich podle následujícího receptu.

Recept

Složení:

  • Maso – 600 g
  • Voda – 3 litry
  • Brambory – 400 g
  • Mrkev – 1 kus
  • Šťovík – 200 g
  • Koprová zelenina – 1 svazek
  • Petrželová nať – 1 svazek
  • Zelená cibule – několik peříček
  • Vejce – 4 kusy
  • Vavřínový list – 1 kus
  • Kuličky pepře – 5 kusů
  • Sůl, pepř podle chuti

Příprava:

  1. Maso opláchněte. Maso zalijte 3 litry vody a vývar vařte na mírném ohni.
  2. Přidejte zrnka pepře, sůl a pepř.
  3. Maso vyjměte z vývaru, oddělte od kosti a nakrájejte na malé kousky. Vlijte zpět do vývaru.
  4. Oloupejte brambory a mrkev, nakrájejte zeleninu na kostičky, vsypte ji do vývaru, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka.
  5. Uvařte 4 vejce. Nakrájejte je na půlky nebo kolečka.
  6. Nasekejte bylinky – šťovík (čerstvý, ale v případě potřeby můžete použít i mražený), kopr, petrželku, zelenou cibulku.
  7. Když je zelenina hotová – přidejte nasekanou zeleninu. Vařte 3 minuty. Poté odstavte z plotny a nechte pod pokličkou vařit dalších 5 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová