Zelený boršč bude skvělým pokrmem k večeři
Jarním a tradičním pokrmem ukrajinské kuchyně je zelený boršč. Na Ukrajině existuje celkem více než deset druhů boršče.
Doporučujeme uvařit jeden z nich podle následujícího receptu.
Recept
Složení:
- Maso – 600 g
- Voda – 3 litry
- Brambory – 400 g
- Mrkev – 1 kus
- Šťovík – 200 g
- Koprová zelenina – 1 svazek
- Petrželová nať – 1 svazek
- Zelená cibule – několik peříček
- Vejce – 4 kusy
- Vavřínový list – 1 kus
- Kuličky pepře – 5 kusů
- Sůl, pepř podle chuti
Příprava:
- Maso opláchněte. Maso zalijte 3 litry vody a vývar vařte na mírném ohni.
- Přidejte zrnka pepře, sůl a pepř.
- Maso vyjměte z vývaru, oddělte od kosti a nakrájejte na malé kousky. Vlijte zpět do vývaru.
- Oloupejte brambory a mrkev, nakrájejte zeleninu na kostičky, vsypte ji do vývaru, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka.
- Uvařte 4 vejce. Nakrájejte je na půlky nebo kolečka.
- Nasekejte bylinky – šťovík (čerstvý, ale v případě potřeby můžete použít i mražený), kopr, petrželku, zelenou cibulku.
- Když je zelenina hotová – přidejte nasekanou zeleninu. Vařte 3 minuty. Poté odstavte z plotny a nechte pod pokličkou vařit dalších 5 minut.