Proč zkušení kuchaři doporučují brambory před smažením zmrazit?

Foto: z veřejných zdrojů

Jakmile to jednou zkusíte, budete to dělat vždycky

Zkušení kuchaři se někdy uchylují k neobvyklému triku: před smažením brambory předem zmrazí. Navzdory své účinnosti je toto kulinářské know-how široké veřejnosti stále málo známé.

Použijte tuto metodu a známé pokrmy z brambor vás překvapí novou, výjimečnou chutí.

Trik spočívá v tom, že brambory zmrazené před smažením si uvnitř zachovají jemnou strukturu a zároveň se pokryjí chutnou křupavou kůrkou.

Ledový film, který se vytvoří během zmrazování, zřejmě chrání dužinu před vysušením a díky rychlému odpařování vlhkosti na začátku smažení je povrch brambor rovnoměrně a stejnoměrně propečený.

  • Brambory nejprve pečlivě oloupejte, opláchněte pod vodou a nakrájejte na tenká brčka.
  • Jakmile je nakrájíte, ihned je ponořte do studené vody, jinak rychle ztmavnou a ztratí svůj chutný vzhled.
  • Mezitím si připravte roztok: ve sklenici vody rozmíchejte po lžíci soli a cukru a pak ho přidejte do nádoby s bramborami.
  • Asi po 20 minutách se voda zakalí – to znamená, že se z hlíz uvolnil přebytečný škrob.
  • Poté brambory vyjměte, položte je na papírové utěrky a důkladně je osušte.
  • Když jsou slámky úplně suché, přendejte je do sáčku a dejte do mrazáku, dokud úplně nezmrznou.

Na smažení rozehřejte na pánvi rostlinný olej – měl by být asi centimetr vysoký. Brambory smažte 7-8 minut na prudkém ohni, dokud nezhnědnou.

Hotový pokrm dejte na talíř a podávejte s kečupem – je to skvělý doplněk k hamburgerům nebo masovým pokrmům.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová