Výživná směs k obědu a večeři: recept krok za krokem

Foto: z otevřených zdrojů

Při podávání přidejte na talíř osolené omáčky lžíci zakysané smetany, několik oliv, plátek citronu a bylinky.

Existuje obrovské množství receptů na vaření hodgepodge. Někdo ji vaří výhradně z masových surovin, někdo přidává brambory a někdo má rád uzené maso. Kuchařská blogerka Victoria se s vámi podělí o svůj osvědčený způsob přípravy chutného a vydatného pokrmu.

Vydatný hodgepodge

Složení:

  • voda – 3 litry;
  • brambory – 3-6 ks;
  • olej – 2-3 polévkové lžíce. l;
  • cibule – 2 ks;
  • mrkev – 1 ks;
  • kyselé okurky – 4-5 ks,
  • rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce. l;
  • různé druhy uzenin – 350-400 g;
  • bobkový list;
  • koření: sůl, pepř a další – podle chuti,
  • k podávání: olivy, citron, zakysaná smetana, bylinky.

Příprava:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, zalijte vodou a dejte na oheň. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno, mrkev a okurky nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nejprve cibuli, na středním plameni ji za stálého míchání smažte do změknutí, přidejte mrkev a společně smažte, dokud mrkev nezměkne. Přidejte okurky, smažte dalších 5-7 minut. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte. Pokud je zelenina hustá, přidejte trochu horké vody a za občasného míchání několik minut povařte.
  3. Mezitím přiveďte brambory k varu, slijte pěnu, ztlumte oheň, přidejte bobkový list a pečeni. Nechte 10 minut povařit.
  4. Mezitím nakrájejte klobásu na slámky nebo kostičky, pošlete ji do hrnce a vařte dalších 10 minut. Přidejte koření a za stálého míchání vařte dalších 5 minut.
  5. Při podávání přidejte na talíř lžíci zakysané smetany, několik oliv, plátek citronu a bylinky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová