Při podávání přidejte na talíř osolené omáčky lžíci zakysané smetany, několik oliv, plátek citronu a bylinky.
Existuje obrovské množství receptů na vaření hodgepodge. Někdo ji vaří výhradně z masových surovin, někdo přidává brambory a někdo má rád uzené maso. Kuchařská blogerka Victoria se s vámi podělí o svůj osvědčený způsob přípravy chutného a vydatného pokrmu.
Vydatný hodgepodge
Složení:
- voda – 3 litry;
- brambory – 3-6 ks;
- olej – 2-3 polévkové lžíce. l;
- cibule – 2 ks;
- mrkev – 1 ks;
- kyselé okurky – 4-5 ks,
- rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce. l;
- různé druhy uzenin – 350-400 g;
- bobkový list;
- koření: sůl, pepř a další – podle chuti,
- k podávání: olivy, citron, zakysaná smetana, bylinky.
Příprava:
- Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, zalijte vodou a dejte na oheň. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno, mrkev a okurky nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nejprve cibuli, na středním plameni ji za stálého míchání smažte do změknutí, přidejte mrkev a společně smažte, dokud mrkev nezměkne. Přidejte okurky, smažte dalších 5-7 minut. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte. Pokud je zelenina hustá, přidejte trochu horké vody a za občasného míchání několik minut povařte.
- Mezitím přiveďte brambory k varu, slijte pěnu, ztlumte oheň, přidejte bobkový list a pečeni. Nechte 10 minut povařit.
- Mezitím nakrájejte klobásu na slámky nebo kostičky, pošlete ji do hrnce a vařte dalších 10 minut. Přidejte koření a za stálého míchání vařte dalších 5 minut.
- Při podávání přidejte na talíř lžíci zakysané smetany, několik oliv, plátek citronu a bylinky.