Dýňový koláč s ovesnými vločkami: recept bez mouky

Foto: z otevřených zdrojů

Těsto na koláč se připravuje bez přidání mouky, na bázi dýňového pyré s přídavkem ovesných vloček.

Domácí dezert je nejen chutný a voňavý, ale také zdravý. Koláč podávejte s medem, zakysanou smetanou nebo jakýmkoli džemem.

Recept

Složení:

  • dýně
  • ovesné vločky 200 g
  • kuřecí vejce 2 ks
  • mléko 50 ml
  • cukr 1 polévková lžíce.
  • kvásek 1 lžička.
  • rostlinný olej 30 g
  • sultánky 60 g
  • vanilkový cukr 1 polévková lžíce.
  • sůl
  • moučkový cukr nebo nasekané ořechy

Příprava:

  1. Dýni oloupejte, nakrájejte na větší kousky a vařte od bodu varu 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Sultánky omyjte, přelijte je vroucí vodou a nechte 10 minut stát. Scedíme a osušíme papírovou utěrkou.
  3. Dýni vložíme do mísy, přidáme vejce, cukr a ponorným mixérem rozšleháme dohladka, poté přilijeme mléko, rostlinný olej a opět rozšleháme mixérem. Přisypeme ovesné vločky, vanilkový cukr, sůl, prášek do pečiva a stěrkou dobře promícháme. Nechte 15 minut při pokojové teplotě, poté přidejte sultánky a promíchejte.
  4. Dno a boky zapékací mísy vyložte pergamenem na pečení. Těsto vložte do formy a stěrkou ho urovnejte.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-45 minut. Koláč necháme ve formě 10 minut vychladnout, poté jej vyjmeme z formy a posypeme moučkovým cukrem nebo drcenými ořechy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová