Chuť pokrmu vás jistě ohromí!
Mnoho lidí si kombinaci těstovin a mletého masa spojuje s těstovinami „po flotovsku“. Tyto ingredience však lze použít i k přípravě jiných pokrmů. Například neuvěřitelně chutně dopadne těstovinový nákyp s mletým masem. Kuchařská blogerka Yulia Simonchuk se s vámi podělí o osvědčený recept na pokrm, který bude dokonalým obědem nebo večeří.
Těstovinový nákyp s mletým masem
Složení:
- Těstoviny (suché) – 150 gr;
- mleté maso – 500 gr;
- mléko – 450 ml;
- rajčatový protlak – 2-3 polévkové lžíce. l;
- mouka – 2 polévkové lžíce;
- sýr mozzarella – 180 gr;
- máslo – 40-50 g;
- sůl, pepř – podle chuti.
Příprava:
- Těstoviny uvařte al dente. Těstoviny scedíme a nasypeme do hluboké mísy.
- Na oleji za stálého míchání osmahněte mouku, přidejte sůl, pepř, mléko a za stálého míchání přiveďte k zahuštění. Tuto omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme.
- Na pánvi na oleji osmahneme mleté maso, přidáme rajčatový protlak, pepř a sůl podle chuti, dusíme, dokud není hotové.
- Na dno zapékací formy položíme těstoviny, na ně navršíme mleté maso, které uhladíme po celé ploše těstovin, a vše posypeme strouhaným sýrem.
- Formu s těstovinami a mletým masem pošlete na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 170 stupňů.