Jednoduchý pokrm z cenově dostupných produktů: těstovinový nákyp s mletým masem

Foto: z otevřených zdrojů

Chuť pokrmu vás jistě ohromí!

Mnoho lidí si kombinaci těstovin a mletého masa spojuje s těstovinami „po flotovsku“. Tyto ingredience však lze použít i k přípravě jiných pokrmů. Například neuvěřitelně chutně dopadne těstovinový nákyp s mletým masem. Kuchařská blogerka Yulia Simonchuk se s vámi podělí o osvědčený recept na pokrm, který bude dokonalým obědem nebo večeří.

Těstovinový nákyp s mletým masem

Složení:

  • Těstoviny (suché) – 150 gr;
  • mleté maso – 500 gr;
  • mléko – 450 ml;
  • rajčatový protlak – 2-3 polévkové lžíce. l;
  • mouka – 2 polévkové lžíce;
  • sýr mozzarella – 180 gr;
  • máslo – 40-50 g;
  • sůl, pepř – podle chuti.

Příprava:

  1. Těstoviny uvařte al dente. Těstoviny scedíme a nasypeme do hluboké mísy.
  2. Na oleji za stálého míchání osmahněte mouku, přidejte sůl, pepř, mléko a za stálého míchání přiveďte k zahuštění. Tuto omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme.
  3. Na pánvi na oleji osmahneme mleté maso, přidáme rajčatový protlak, pepř a sůl podle chuti, dusíme, dokud není hotové.
  4. Na dno zapékací formy položíme těstoviny, na ně navršíme mleté maso, které uhladíme po celé ploše těstovin, a vše posypeme strouhaným sýrem.
  5. Formu s těstovinami a mletým masem pošlete na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 170 stupňů.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová