Jak dlouho smažit hovězí játra, aby byla měkká a jemná

Foto: z otevřených zdrojů

Smažená hovězí játra jsou skvělou přílohou k rýži, bramborám, pohance a dalším přílohám.

Smažená játra jsou nejen chutná, ale také velmi užitečná. Obsahují totiž mnoho pro zdraví důležitých minerálů – železo, hořčík, fosfor, vápník, sodík, ale i vitaminy a keratin.

Smažená hovězí játra jsou skvělou přílohou k rýži, bramborám, pohance a dalším přílohám. A někdy bývají tvrdá a suchá, i když v ideálním případě by měla být měkká, jemná a šťavnatá. Takový pokrm vznikne, když se játra přepečou, a tím se přesuší. S odkazem na zdroj žena24 vám prozradíme, jak dlouho smažit hovězí játra, aby byla chutná a křehká a jen se rozplývala v ústech.

Jak dlouho smažit hovězí játra: tipy profesionálních kuchařů

Aby byl pokrm dokonalý, je třeba při jeho přípravě dodržovat několik rad.

  • Hovězí játra je lepší nakrájet na malé kousky. Pak se dříve usmaží do plné připravenosti.
  • Při smažení byste měli dbát na barvu jater. Jakmile jsou uprostřed světle hnědá, otočte je na druhou stranu.
  • Hovězí játra by se měla smažit 2 minuty z každé strany. Pokud jsou přesmažená, budou suchá a tuhá.

Před tepelnou úpravou by se hovězí játra měla namočit na hodinu nebo hodinu a půl do mléka nebo studené vody. Profesionální kuchaři tvrdí, že právě namáčení napomáhá tomu, aby játra byla měkká a křehká.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová