Na závitky se hodí filé z jakékoliv ryby.
Potěšte své blízké tak jednoduchým a originálním pokrmem a k jeho rychlé přípravě použijte již připravené rybí filé.
Na závitky se hodí filé z jakékoliv ryby. K tomu na filé dejte sýrovou a koprovou nádivku, srolujte ho, obalte v mouce a vejcích a usmažte na rostlinném oleji.
Recept
Složení:
- Filé z tresky obecné – 8 jatečně upravených těl;
- tvrdý sýr – 150 gr;
- čerstvý kopr – 6 snítek;
- mletý černý pepř;
- sůl.
Na obalování:
- mouka – 5 polévkových lžic;
- vejce – 3 ks;
- sůl;
- rostlinný olej.
Příprava:
- Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Kopr opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
- Smíchejte tvrdý sýr a kopr a promíchejte.
- Rybí filety lehce potřete paličkou. Z obou stran je osolte a opepřete.
- Na každý filet položíme rovnoměrnou vrstvu nádivky a zarolujeme na širší stranu.
- Do jedné mísy nasypeme mouku a v druhé míse vidličkou rozšleháme vejce a sůl.
- Rohlíky dobře obalte v mouce ze všech stran včetně boků a poté ve vejcích.
- Smažte na rozpálené pánvi s rostlinným olejem na středním plameni ze všech stran dozlatova.
Nezapomeňte smažit závitky ocáskem dolů, aby se nerozvinuly.