Závitky z rybího filé se sýrem a bylinkami: recept na zdravé jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Na závitky se hodí filé z jakékoliv ryby.

Potěšte své blízké tak jednoduchým a originálním pokrmem a k jeho rychlé přípravě použijte již připravené rybí filé.

Na závitky se hodí filé z jakékoliv ryby. K tomu na filé dejte sýrovou a koprovou nádivku, srolujte ho, obalte v mouce a vejcích a usmažte na rostlinném oleji.

Recept

Složení:

  • Filé z tresky obecné – 8 jatečně upravených těl;
  • tvrdý sýr – 150 gr;
  • čerstvý kopr – 6 snítek;
  • mletý černý pepř;
  • sůl.

Na obalování:

  • mouka – 5 polévkových lžic;
  • vejce – 3 ks;
  • sůl;
  • rostlinný olej.

Příprava:

  1. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Kopr opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  3. Smíchejte tvrdý sýr a kopr a promíchejte.
  4. Rybí filety lehce potřete paličkou. Z obou stran je osolte a opepřete.
  5. Na každý filet položíme rovnoměrnou vrstvu nádivky a zarolujeme na širší stranu.
  6. Do jedné mísy nasypeme mouku a v druhé míse vidličkou rozšleháme vejce a sůl.
  7. Rohlíky dobře obalte v mouce ze všech stran včetně boků a poté ve vejcích.
  8. Smažte na rozpálené pánvi s rostlinným olejem na středním plameni ze všech stran dozlatova.

Nezapomeňte smažit závitky ocáskem dolů, aby se nerozvinuly.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová