Salát s lilkem, rajčaty a fetou

Foto: z otevřených zdrojů

Vydatný salát s lilkem a další zeleninou není škoda podávat ani na dovolené.

Teplý salát s lilkem ztělesňuje všechny zeleninové chutě. Tento recept spojuje zeleninu, která se skvěle doplňuje a obsahuje mnoho vitamínů.

Zkuste si připravit salát s lilkem a rajčaty – určitě se stane vaším oblíbeným.

Salát s lilkem, rajčaty a fetou

Složení:

  • lilky – 2 střední nebo 3 malé;
  • papriky – 2 ks;
  • rajčata – 200 g;
  • červená cibule – 1 ks;
  • sýr feta – 120 g;
  • slunečnicový olej – 4 lžíce (2 lžíce na smažení a 2 na zálivku);
  • česnek – 2 stroužky
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce;
  • koření hopli-suneli podle chuti;
  • sůl, pepř podle chuti.

Příprava:

  1. Všechnu zeleninu opláchněte a osušte na cedníku. Lilek nakrájejte na kostičky, sladkou papriku na plátky a česnek prolisujte. Cibuli rozkrojte napůl a půlky nakrájejte zvlášť na půlkolečka.
  2. Smíchejte lilek, papriky, česnek a polovinu cibule. Zeleninu pečte v troubě (25 minut při 120°) nebo ji 10 minut opékejte na rozehřáté pánvi s olejem. Můžete je také připravit na grilu. Zkontrolujte propečení cibule – neměla by být již křupavá.
  3. Uvařenou zeleninu vložte do salátové mísy. Přidejte nakrájená rajčata, fetu a čerstvou cibuli. Bazalku (nebo jiné bylinky) nasekejte nožem a posypte jimi salát z lilku a paprik.
  4. Na zálivku smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. V případě potřeby můžete přidat i sójovou omáčku.
  5. Hotový salát s lilky a fetou doporučujeme podávat teplý, i když i po vychladnutí zůstává chutný.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - DOMÁCÍ CUKRÁRNA Miroslava Surmová